Košík 0x

0,00 €

6 tipov pre správnu starostlivosť o interiér auta

Blog > 6 tipov pre správnu starostlivosť o interiér auta

14.03.2023

6 tipov pre správnu starostlivosť o interiér auta

6 tipov pre správnu starostlivosť o interiér auta

Interiéry áut sú domovom mnohých baktérií, ktoré môžu spôsobiť ochorenie, ak sa o ne nedostatočne stará. Preto je dôležité udržiavať interiér vášho auta vždy čistý. Pravidelné čistenie interiéru auta predchádza chorobám spôsobeným špinou, prachom, zvieracími srsťami a inými  mikróbmi. Čistenie tiež znižuje čas potrebný na to, aby bolo vaše auto opäť zdravé po tom, čo ho napadla choroba. Pravidelné čistenie a hĺbkové tepovanie auta odstraňuje nahromadený prach a iné častice, ktoré môžu pri vdýchnutí vodičom alebo spolujazdcom spôsobiť vážne ochorenia. Okrem toho je dôležité použitie dezinfekčných sprejov na zabitie akýchkoľvek mikróbov, ktoré zostanú po čistení.

 

1.Základom čistoty je dôkladné vysávanie interiéru.

Každodenná špina, ktorá sa zanesie medzi sedadlá a úzke škáry vozidla spôsobuje vznik vyšúchaných miest, stratu farby a celkové opotrebenie na určitom mieste. Vysávanie interiéru patrí medzi podceňované úkony, no malo by byť prvoradé.

 

2. Starostlivosť o kožené časti interiéru auta

Nikto nechce mať predsa pri pohľade na kožené sedadlá ryhy a vyšúchané miesta. Príčinou týchto nedokonalostí je zanedbaná starostlivosť predovšetkým kožených sedadiel. Ak sa chcete vyhnúť týmto škodám, stačí si zakúpiť špeciálne prostriedky, ktoré sú určené na úpravu a skrášlenie kožených povrchov vo vašom vozidle. Všelijaké mydlá a čistiace gély, ktoré zväčša nájdeme doma naozaj nepomôžu. Vysušia zasiahnutú kožu a následne prichádza k rýchlejšiemu opotrebeniu.

 

3. Tepovanie auta

Ak ste svoje vnútro dôkladne povysávali a stále nie ste spokojný s výsledkom, tepovanie by malo nasledovať ako ďalší krok. Ak sa potrebujete zbaviť fľakov na látkových sedadlách alebo iných estetických vád, najmúdrejším riešením bude vytepovať tieto postihnuté časti auta. Pri kúpe tepovacieho zariadenia si treba pozrieť, či je zariadenie určené aj na tepovanie interiéru áut. V opačnom prípade dokážete naozaj poškodiť sedadlá vozidla. Kompletné tepovanie auta by sme odporučili prenechať profesionálom. Ak sa jedná o menšie nečistoty, môžete to skúsiť aj doma a použiť autokozmetiku na čistenie poťahov

 

4. Pravidelné čistenie klimatizácie

Cez klimatizáciu prejde každodenne do interiéru auta čoraz viac nečistôt. Klimatizácie sú malé a ťažko dostupné miesta na čistenie, no vedia byť naozaj veľmi špinavé a zanesené. Ak si neviete rady ako vyčistiť takýto priestor, najlepšie je použitie vatových tyčiniek s penovou koncovkou. Na koniec vatovej tyčinky nastriekajte čistiaci prostriedok a poutierajte všetky škáry do sucha. Klimatizáciu sa odporúča čistiť pri každej výmene pelového filtra pomocou čističov na klimatizáciu.

5. Doplnky do auta( interiér)

Medzi doplnky auta by sme mohli zaradiť všeobecne ochranu interiéru. Správne doplnky do auta = väčšia investícia. Na trhu existuje mnoho produktov, ktoré sa vám môžu mýliť. Pripravili sme si pre vás pár overených možností ako zachovať ochranu interiéru auta.

Čistiace prostriedky na všetky textilné časti ako sú autokoberce, sedačky, výplne dverí, čalúnenie v kufri auta a stropné čalúnenie.

Zvlášť existujú aj čistiace prostriedky na vnútorné plasty. Takisto netreba zabudnúť na vyčistenie všetkých záhybov. Aplikácia je pomerne podobná ako pri keramickej ochrane na laku auta.

Kvalitne chránené materiály v interiéri sa oveľa menej špinia.

 

6. Čistota okien

Pre úplnú a finálnu spokojnosť by sme sa mali predovšetkým postarať o čistotu a priehľadnosť našich okien. Odporúčané čistenie okien by malo prebiehať minimálne raz za dva týždne. Pri výbere prostriedku na čistenie okien by ste tiež mali dávať veľký pozor. Nesprávny výber čistiaceho prostriedku môže spôsobiť mastnotu, šmuhy a nepriehľadnosť. Definitívne by ste sa mali vyhnúť čistiacim prostriedkom na okná, ktoré používate v domácnosti.

7. Vône a osviežovače

Po úplnom vyčistení automobilu prichádza na rad osviežovač do auta, ktorý prevonia interiér automobilu na dlhšiu dobu.

2024    hamuj.sk - licencovaný predajca autodielov

TecDoc