Košík 0x

0,00 €

Čo nesmie chýbať v garáži správneho milovníka áut?

Blog > Čo nesmie chýbať v garáži správneho milovníka áut?

14.10.2022

Čo nesmie chýbať v garáži správneho milovníka áut?

Čo nesmie chýbať v garáži správneho milovníka áut?

Hydraulický zdvihák na auto, univerzálne mazivo na brzdy a ďalšie súčasti, autokozmetika. A takto by sme mohli ísť ďalej. Sú skrátka položky, ktoré by nemali chýbať v garáži žiadneho milovníka áut. Poďme si ich vymenovať.

 

Sada náradia do auta

Správne zvolený nástroj vám uľahčí akúkoľvek úlohu. Slušná sada náradia do auta (resp. do garáže) obsahuje dostatočný výber kľúčov, rôznych klieští, nožníc na drôty, skrutkovačov, kladív, pásky, univerzálny nôž s vysúvacou čepeľou, meter, baterku. Súpravu môžete budovať postupne, podľa potreby. Kupujte však iba kvalitu a sadu náradia do auta budete mať na celý život.

 

Hydraulický zdvihák na auto

Bez ohľadu na to, aké auto vlastníte, ak patríte medzi milovníkov, skôr či neskôr ho budete musieť zdvihnúť. Či už kvôli výmene kolesa alebo štandardnej údržbe, dobrý hydraulický zdvihák na auto, dimenzovaný na hmotnosť vášho tátoša, je absolútnou nevyhnutnosťou.

 

Univerzálne mazivo

Žiadna garáž sa nezaobíde bez maziva, či už hovoríme o mazive na brdzy, ložiská, alebo o univerzálnych vazelínach. Jeho používanie znižuje trenie a zároveň predlžuje životnosť komponentov auta. Vytvára ochrannú vrstvu medzi pohyblivými časťami, ktoré prichádzajú do kontaktu. Tým sa znižuje produkované teplo a tým aj opotrebenie. Použitím vhodného maziva sú navyše komponenty chránené pred poveternostnými vplyvmi.

 

Kompresor 

Dobrý vzduchový kompresor nie je určený len na hustenie pneumatík. Umožňuje vám vyčistiť a vysušiť časti vášho vozidla, ku ktorým by ste sa normálne nedostali.  Pomocou neho môžete bez problémov používať pneumatické nástroje a striekacie nástroje. Dobrý kompresor je skrátka na nezaplatenie.

 

Štartovacie káble

Vybitá autobatéria dokáže potrápiť v tých najmenej vhodných chvíľach. Mať v garáži (a ideálne aj priamo v aute) sadu štartovacích káblov je preto nevyhnutný základ. Pomocou pripojenia k motoru ďalšieho auta dokážete svojho tátoša spoľahlivo rozbehať a pokračovať či už v jazde, alebo práci na ňom. 

 

Autokozmetika

Nielen sada náradia do auta je dôležitá. Šampóny, vosky, spreje, peny, vlhčené utierky. Na sedadlá, palubné dosky, karosériu, okná, podlahy, klimatizácie. Verte nám, auto si vyžaduje viac kozmetiky, ako tá najnáročnejšia žena! Základom vašej výbavy my mali byť autošampóny, vosky a leštenky, utierky, prípravky na sklo a svetlomety. Nezabúdajme tiež na interiér - zídu sa vám čističe a kondicionéry na poťahy, palubnú dosku a plastové povrchy.

 

Vysávač do auta

Čistenie interiéru vášho vozidla je náročný proces, najmä ak sú medzi sedadlami alebo na okrajoch uviaznuté nečistoty a špina. Šikovný vysávač si s týmito nežiaducimi časticami raz dva poradí. Nejde iba o estetický aspekt, s jeho pomocou tiež odstraňujete baktérie a ďalšie mikroorganizmy. Okrem toho zabránite, aby sa rôzne častice dostali do elektroniky, čo môže zapríčiniť jej pokazenie. 

 

Merače a testery

Používanie rôznych meračov a testerov nie je výhradnou doménou automechanikov.Využije ich každý skúsený vodič, ktorý chce mať prehľad o diagnostike svojho automobilu. Mimoriadne praktickými pomocníkmi v tomto ohľade sú testery brzdovej kvapaliny alebo merače tlaku v pneumatikách. 

 

Žiarovky a poistky

Nepatria síce do povinnej výbavy auta na Slovensku (aj keď si to mnohí motoristi myslia), nemať ich však by bolo na škodu. Skôr či neskôr budete potrebovať vymeniť žiarovky v svetlometoch či smerovkách. Šikovná sada, ktorú máte odloženú pre prípad potreby, výrazne skracuje čas, počas ktorého auto pre nefungujúce svetlá nemôžete používať.

 

Regály, poličky, vozík 

Pokiaľ máte svoje garážové kráľovstvo už zriadené, potrebujete v ňom mať prehľad a poriadok. Riešením je zaobstarať si systém regálov a poličiek. Tie vám umožnia nájsť všetko potrebné za krátky čas. Spoľahlivou pomôckou je aj posuvný pracovný vozík, s ktorým budete mať všetko náradie hneď po ruke. To sa vám zíde predovšetkým vtedy, keď potrebujete byť priamo po aute a nechce sa vám odbiehať k regálom.

 

2024    hamuj.sk - licencovaný predajca autodielov

TecDoc