Košík 0x

0,00 €

Čo všetko potrebujete na starostlivosť o auto v zime?

Blog > Čo všetko potrebujete na starostlivosť o auto v zime?

05.01.2023

Čo všetko potrebujete na starostlivosť o auto v zime?

Čo všetko potrebujete na starostlivosť o auto v zime?

Zimné jazdné podmienky môžu byť nebezpečné v dôsledku viacerých faktorov, ako je sneh a ľad na ceste. Preto je dôležité, aby ste boli pripravený na jazdu v zime a taktiež, aby vaše auto túto snežnú výzvu zvládlo. S trochou plánovania sa dá zabezpečiť, aby bolo vaše auto pripravené na zimné počasie. Hovorí vám niečo nemrznúca zmes alebo aditíva do nafty? Nižšie pre vás uvádzame prehľad základných a efektívnych tipov na zimnú údržbu.

Zahrievanie auta

Dostávame sa k pravdepodobne najdôležitejšiemu bodu v našom zozname tipov na zimnú starostlivosť o auto. V zime má motorový olej tendenciu hustnúť. V tejto situácii je vždy najlepšie nechať auto bežať na voľnobeh a zahriať sa 3-5 minút pred pohybom.

Zahriatie auta zabezpečí, že olej prítomný vo vnútri pokryje každý kút a štrbinu motora. Takže akonáhle sa dáte do pohybu, vnútro motora je dôkladne premazané. Tým sa znižuje opotrebenie motora. Tento efektívny tip na jazdu v zime bude vaše auto v tejto sezóne fungovať na optimálnej úrovni.

Nabíjačka na autobatériu- zdravie batérie

Ak je nabitie vašej autobatérie nízke alebo takmer vybité, batéria má veľkú šancu, že sa počas zimy vybije. Hoci zimné mesiace nespôsobujú poškodenie batérie v dôsledku teploty, jej účinky sa prejavujú iným spôsobom. Bežným znakom zlej batérie je porucha elektrického systému. Problémy so štartovaním, slabé/blikajúce svetlá, svetlá v kabíne alebo nefunkčný audio systém sú hlavnými príznakmi problému s batériou.

Doplnenie nemrznúcej zmesi do ostrekovačov

Úplnou samozrejmosťou v zime je doplnenie zimnej zmesi do ostrekovačov. Aby ste predišli zamrznutiu predošlej letnej zmesi, odporúčame jej výmenu už pred prvými mrazmi. Pri výbere zimnej zmesi sa treba sústrediť hlavne na kvalitu produktu. Lacnejšie varianty obsahujú vysoké percento metanolu a počas zimy dokážu narušiť kvalitu stieračov, gumové obloženie skiel a dokonca aj plasty svetiel.

Riešenie? Výber kvalitnej zmesi značky GrandX priamo u nás! Naše zmesi zvládnu teploty až -40 °C - chránia pred zamŕzaním a účinne rozpúšťajú a odstraňujú stopy hmyzu, soli a nečistôt z dopravy.

Snehové reťaze na auto

Najväčším pomocníkom počas zimných výjazdov sú jednoznačne kvalitné snehové reťaze na auto. Prekážkou nebudú žiadne zasnežené či zľadovatené cesty. Snehové reťaze sa dokážu efektívne zaryť do snehu a zamrznutých povrchov, čo nás chráni pred náhlym šmykom. Znižujú možnosť straty kontroly nad vozidlom a šmyku na zľadovatenom povrchu. Po nasadení snehových reťazí ich otestujte skôr, ako sa vydáte na cestu. Je potrebou sa uistiť, že neexistujú žiadne uvoľnené časti. To môže spôsobiť odletenie snehových reťazí a poškodenie automobilu.

Zimné aditívum do nafty?

V extrémne chladných podmienkach má motorová nafta tendenciu premeniť sa na takmer voskovitý a lepivý gél, ktorý ovplyvňuje prietok paliva a potencionálne spôsobuje vážne poškodenia. Anti-gél pomáha zabraňovať gélovateniu paliva, čiže aditívum dokáže vyčistiť vaše filtre od nahromadeného gélu. Ľadové kryštály totižto ľahko upchávajú palivové potrubia a filtre. Prísady do paliva používajú emulgátory na zachytenie a odstránenie prebytočnej vody v motorovej nafte.

Chráni zimné aditívum do nafty aj motor vozidla?

Prísada do naftového paliva tiež chráni motor tým, že eliminuje vodu a zlepšuje mazanie. Menej vody v palive = menej vody v motore.

Voda spôsobuje ťažkú koróziu, poškodzuje vstrekovače paliva a vedie k zníženiu výkonu motora. Zvýšené mazanie chráni vstrekovače paliva, palivové čerpadlá a valce - To znamená, že váš motor bude bežať hladšie a efektívnejšie.

Naše tipy sme na záver celkovo vyčerpali. Veríme, že budú pre vás inšpiráciou na túto zimu.

 

2024    hamuj.sk - licencovaný predajca autodielov

TecDoc